29 Kasım 2012 Perşembe



Islak kek

Islak kek3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
hamurun alabildiği kadar un

     Toz şekerle köpürene kadar çırpılanyumurtaya 2 su bardağı süt eklenir.Üzerine sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.Karışıma kakaoda eklendikten sonra bir süre daha çırpılır ve hazırlanan karışımdan sos olarak kullanılmak üzere 1,5 su bardağı kadar ayrılır.
karışımın geri kalanına artık un,kabartma tozu ve vanilyada eklenerek kek kıvamına gelene kadar çırpılır.

     Kek kalıbı ya da orta boy bir tepsiye karışım dökülerek,fırınlanır. Pişen kek öncelikle dilimlenerek ardından sos her yönden eşit dağılacak şekilde üzerine dökülür ve soğutulmaya bırakılır.

Hiç yorum yok: