11 Kasım 2012 Pazar



Kurtarıcı tavuk sote :)


1/2 kg tavuk göğsü
3-4 adet yeşil biber/mevisime göre ek olarak kırmızı biberde önerilir
tuz,köri,kimyon,kara biber,kişniş
Yapılışı:
1.Önce tavuğu güzelce yıkayıp üzerini geçecek kadar suda haşlayın.(ama öncelikle kapağını kapatıp kendi kendine sulanmasını bekleyebilir ardından duruma göre su ekleyebilirsiniz)
2.Diğer tarafta biberleri ince ince şeritler şeklinde (jülyen:) doğrayın.
3.Haşlanmış tavuğu istediğiniz şekillerde kesin.
4.Zeytinyağı dökülmüş tavada  biberleri soteleyin.
5.En son tavukları katın.
6.Baharatları ve isteğe bağlı olarak  ekleyip sebzeler çok pişmeden diriyken ocağı kapatın.

Hiç yorum yok: