13 Kasım 2012 Salı



patlıcan oturma

3-4 adet patlıcan
250 gram kıyma

1 büyük kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz,kırmızı biber,kara biber
1,5 su bardağı su

    Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur,tuzlu suda 20-25 dakika bekletilir.(patlıcanda ki acılığın yemeğe geçmemesi için) parmak genişliğinde doğranan patlıcanlar öncelikle kurulanır ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.

   İç harcı için; patlıcanları kızarttığımız yağdan 1-2 kaşık alınarak, kıyma suyunu çekene kadar bu yağda kavrulur.Ardından soğan ve biberler eklenir.10 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.Domateslerden biri rendelenir ve salçayla birlikte buraya eklenir.Küçük küçük doğranan sarımsaklar ve baharlatlarda tavadaki yerini alır:)

   Tepsiye patlıcanlar sıra sıra dizilirken hazırlanan harç üzerine dökülebilir.Ya da farklı şekillerde bir tepsi dizaynı oluşturulabilir.Yemek oldukça zahmetli ve zaman alıcı olduğu için ben genelde bu noktada enerjimi kaybedip işin kolayına kaçıyor,patlıcanların üzerine direk malzememi boca ediyorum:)

  Son olarak ise geriye kalan biberler ve domatesler tepsi üzerinde görsellik için yerlerini alırlar :)

Tepsimiz artık fırına gitmeye hazır,Afiyet olsun :)

p.s : önerilen sıcaklık 160-170 derece - biberler ve domateslerin fazla kurumaması için üst-alt ayarında belli bir süre sonra değişiklik gerekebiliyor.




2 yorum:

serinus dedi ki...

ayçaaaa bayıldım bloğa bayıldım ellerine sağlık ;)

nocomment dedi ki...

çookk teşekkür ederim:)))