yalancı revani
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 yumurta
1 su bardağı un (tahmini)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
şerbet için;
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Tarifler her zaman klasikmiş gibi görünsede her birini diğerinden ayıran ufak farklılıklar vardır.Tüm malzemelerin bir anlık karşımıymış gibi düşünülse de yoğunluklarına, hamura kattıkları etkilerine göre belli bir sırayla yavaş yavaş eklenmeleri her zaman güzel sonuçlar verir:)
Bu tarifimizde de öncelikle şeker ile yumurtanın köpürene kadar çırpılmasıyla başlanabilir.Ardından yoğurt sıvı yağ eklenmesiyle bulamaç haline gelen karışıma irmik ardından yavaş yavaş artık un eklenmeye başlanır,vanilya ve kabartma tozununda eklenmesiyle karışım yayvan bir tepsiye veya cam bir borcam içine alınır.
160-170 derecelik fırında pişirmeye bırakılan revanimizin fırından çıkmasının ardından hiç soğuması beklenmeden hazırladığımız şerbeti üzerine eşit şekilde dökülmeli ardından dilimler halinde kesilmeli ve şerbetin içine tam çekmesi sağlanmalıdır.
p.s : bu tarifi ilk yaptığım gün irmik eklemeyi unutmuştum,ev arkadaşlarım hiç seslerini çıkarmayıp bir güzel yediler bir kerede tutup şerbetli hamur yedirdin bize demediler :)) iyi ki de demediler, hevesimi hiç kırmayıp her defasında yüreklendirdiler ve mutfağa dahada çok bağlanmama sebep oldular hiç bilmeden:))
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 yumurta
1 su bardağı un (tahmini)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
şerbet için;
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Tarifler her zaman klasikmiş gibi görünsede her birini diğerinden ayıran ufak farklılıklar vardır.Tüm malzemelerin bir anlık karşımıymış gibi düşünülse de yoğunluklarına, hamura kattıkları etkilerine göre belli bir sırayla yavaş yavaş eklenmeleri her zaman güzel sonuçlar verir:)
Bu tarifimizde de öncelikle şeker ile yumurtanın köpürene kadar çırpılmasıyla başlanabilir.Ardından yoğurt sıvı yağ eklenmesiyle bulamaç haline gelen karışıma irmik ardından yavaş yavaş artık un eklenmeye başlanır,vanilya ve kabartma tozununda eklenmesiyle karışım yayvan bir tepsiye veya cam bir borcam içine alınır.
160-170 derecelik fırında pişirmeye bırakılan revanimizin fırından çıkmasının ardından hiç soğuması beklenmeden hazırladığımız şerbeti üzerine eşit şekilde dökülmeli ardından dilimler halinde kesilmeli ve şerbetin içine tam çekmesi sağlanmalıdır.
p.s : bu tarifi ilk yaptığım gün irmik eklemeyi unutmuştum,ev arkadaşlarım hiç seslerini çıkarmayıp bir güzel yediler bir kerede tutup şerbetli hamur yedirdin bize demediler :)) iyi ki de demediler, hevesimi hiç kırmayıp her defasında yüreklendirdiler ve mutfağa dahada çok bağlanmama sebep oldular hiç bilmeden:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder