11 Kasım 2012 Pazar



Tiramisu :)


1 paket hazır pandispanya

Krema için; 


4 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
200 gram labne peynir

      Süt,yumurta, toz şeker öncelikli olmak üzere ardından un eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Vanilya yumurta kokusunu yoğun hissedenler için tercih edilebilir.

      Muhallebi kıvamına ulaşan karışım soğumaya bırakılır.Soğumasının ardından labne eklenerek mikser yardımıyla kıvama getirilebilir.

Keki ıslatmak için :

çay fincanı sıcak su ,2 çorba kaşığı nescafe + 2 çorba kaşığı toz şeker + 1 tatlı kaşığı kakao+ 1 tatlı kaşığı türk kahvesi


     Hazırlanan bu karışım kekin öncelikle ilk katını yoğun bir şekilde ıslatmak için kullanılır,çok az bir kısmı ise üst yüzey için ayrılabilir.Islatılan ilk kata hazırlanan kremanın bir kısmı düzgün bir şekilde yayılarak konulur.Diğer kek kalıbı üstüne örtülerek kalan kahve karışmıyla hafif ıslatılır.Ardından geriye kalan kremamız pasta yüzeyi düzenler gibi kekin genelde üst yüzeyi örtülecek şekilde tiramusu artık şekillendirilir.Yüzeyde oluşan pütürlü görüntü ihmal edilebilir çünkü kahve bu yüzeyleri kapatacaktır.

     Son olarak bir süzgeç yardımıyla türk kahvesi çoğunlukta olmak üzere kahve kakao karışımı tüm yüzeyi kapatıcak şekilde kekin üzerine serpiştirilir.




Hiç yorum yok: