29 Kasım 2012 Perşembe



elmalı pasta

200 gram margarin
3 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
kabartma tozu
vanilya
1 kahve fincanı şeker

iç harcı için;

1 tatlı kaşığı tarçın
2 elma (her defasında fazla geliyor ama tedbirli olmakta fayda var:))

elmalar rendelenir üzerine serpilen tarçının ardında renkleri değişene kadar kısık ateşte sık sık kaşık yardımıyla karıştırılarak hafif kavrulur.(harika bir kokusu oluyor:)

hamur için;

      Margarin eritilebilir ya da hamur hazırlanmadan bir kaç saat önce dışarıda bekletilebilir.Yoğurt, t.şeker, margarin  karışım haline gerildikten sonra un yavaş yavaş eklenmeye başlanır.pudra şekeri miktarı hamurun toparlanmasına göre belirlenebilir.son olarak kabartma tozu ve vanilya eklenir. hamur belirli miktarlarda parçalara bölünerek,hazırlanan her parça merdane yardımıyla açılır 8 eşit parçaya bölünecek şekilde merkezden başlayıp üçgen şeklinde kesimi yapılır.Her parçanın geniş kısmından başlanarak iç malzemesinden konulur ve rulo olacak şekilde uç kısma kadar çok sıkı olmayacak şekilde yuvarlanarak şekil verilir.

p.s : 160-170 derecede üstleri hafif pembeleşene kadar pişirlir.

Hiç yorum yok: