13 Aralık 2012 Perşembe

mantarlı milföy böreği =)

iç malzemeleri



500 gram mantar
yeşil-kırmızı mevsime uygun biberler
1 küçük taze soğan
baharatlar; kara biber,toz kırmızı biber,kekik,kimyon






Öncelikle kavrulan kuru soğanlara ardından biberler eklenerek hafif renkleri değişene kadar kısık ateşte kavrulur.Mantarlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. Mantarlar kendi suyunda suyunu hafif çekene kadar pişirilir,son olarak baharatlar ve  tuz eklenir. Hazırlanan harç kare şeklindeki milföyler içine konularak istenildiği gibi şekil verilebilir.Hazırlanan hamurlar üzerine, çırpılmış bir yumurtanın sarısı fırça veya çatal yardımıyla sürülür.Üst kısmın kızarması sağlanır.180 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakılır.
                                                                                                                       afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: