mantarlı milföy böreği =)
iç malzemeleri
500 gram mantar
yeşil-kırmızı mevsime uygun biberler
1 küçük taze soğan
baharatlar; kara biber,toz kırmızı biber,kekik,kimyon
Öncelikle kavrulan kuru soğanlara ardından biberler eklenerek hafif renkleri değişene kadar kısık ateşte kavrulur.Mantarlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. Mantarlar kendi suyunda suyunu hafif çekene kadar pişirilir,son olarak baharatlar ve tuz eklenir. Hazırlanan harç kare şeklindeki milföyler içine konularak istenildiği gibi şekil verilebilir.Hazırlanan hamurlar üzerine, çırpılmış bir yumurtanın sarısı fırça veya çatal yardımıyla sürülür.Üst kısmın kızarması sağlanır.180 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakılır.
afiyet olsun :)
iç malzemeleri
500 gram mantar
yeşil-kırmızı mevsime uygun biberler
1 küçük taze soğan
baharatlar; kara biber,toz kırmızı biber,kekik,kimyon
afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder