16 Aralık 2012 Pazar

patates püresi eşliğinde köri soslu tavuk :)

250 gram tavuk göğsü
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığına yakın tereyağı/margarin
1 buçuk tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz

-tavuklar kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
-sos için başka bir tencerede;
-öncelikle un yağda kavrulmaya başlanır,
-ardından süt yavaş yavaş eklenerek pişirilir,
-köri ve tuz ilave edilir.
-tavuklarda sosa ilave edilerek sosun kıvamı koyulaşana kadar pişirilmeye devam edilir.
                                                                                    -sıcak olarak servis edilmesi önerilir.

patates püresi için;

4-5 adet patates
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
tuz,karabiber

-yıkanan patatesler suda yumuşayana kadar haşlanır
-soyularak çatal,rende veya patates ezeceği yardımıyla iyice ezilir
-bir tencereye alınarak üzerine süt ve tuz eklenir
-karıştırılarak pişirilir
-tencere çok kısık ateşte bir ocağa konularak üzerine margarin ilave edilir
-iyice karıştırılarak yağın patateslerle özdeşleşmesi sağlanır

-üzerine isteğe bağlı karabiber ilave edilebilir.

Hiç yorum yok: