7 Mart 2013 Perşembe

İrmik Helvası

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket fıstık
1 paket irmik

şerbet için;

2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Margarin ve sıvı yağ derin bir tencerede fıstıklarla birlikte hafifçe kavrulmaya başlanır üzerine irmik ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Kısık ateşte fıstıkların rengi değişene kadar sürekli karıştırılır.

diğer taraftan; şerbet için su süt ve şeker bir tencerede ısıtılmaya başlanır 10-15 dakika pişirilen şerbet tam anlamıyla kaynamaya başlamadan altı kapatılır.

Helva tenceresi içine yavaş yavaş şerbet ilave edilirken bir yandan karıştırılmaya devam edilir.Karışım tekrardan ocağa alınır yaklaşık 10 dakika kapağı kapalı bir şekilde şerbetini çekecek şekilde dinlenmeye bırakılır.Altı kapatılan helva bir süre dinlenmeye bırakılır.İsteğe göre sıcak yada soğuk servis edilebilir.

Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok: