30 Ocak 2013 Çarşamba

irmik tatlısı

1 litre süt (5 su bardağı)
yarım paket margarin
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

     Bir tencere içine alınan süte irmik ve toz şeker eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirilir. Kaynayıp üzeri göz göz olunca margarin ve vanilya eklenerek tekrardan hızlı bir şekilde çırpılır.Son olarak bir borcam ya da tepsi içiresine dökülerek soğumaya bırakılır. Ben servis açısından pratik olduğu için kek kalıbımı tercih ediyorum:)



    Farklı şekillerde kakao veya bisküvilerle tatlandırabildiği gibi hazır meyve veya çikolata soslarını da kullanabilirsiniz. Ben bugün Dr. Oetker Meyveli sos kullanarak tatlımı renklendirdim.

    Yarın çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günü ,onu gülümsetmek için yapılmış bir tatlıdır bu ve onun değişiyle içine bol miktarda sevgi katılmıştır :)))

Hiç yorum yok: